Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto

Kirjoitukset: vapaavuoro

Kirjoitukset: vapaavuoro

(Ks. myös Kirjoitukset: kielipolitiikka; Kirjoitukset: yleinen politiikka)

Löydät kuivan politiikkasivustoni myös Facebookista.

 

17.12.2013 Elokuva-arvio: Kalevala - uusi aika

 Kalevala – uusi aika on merkittävä elokuva. Haluan nähdä sen joskus vielä uudestaan, ja sitä en voi sanoa kovinkaan monen elokuvan kohdalla.

9.10.2013 Suomen kielen kehitys konkreettisesti

 Esitän konkreettisten lause-esimerkkien avulla, kuinka nykyiseen suomen kieleen on päädytty vuosituhansien kehityksen kautta.

11.9.2013 Lajinkorjausleikkaukset ja terapian tarve

 Yhä useampi turha julkkis päätyy leikkelemään naamansa muodin mukaiseksi. Estetiikka on ulkoistettu muodinluojille, jotka aivopesevät heikkomielisimmät näkemään ruman kauniina.

21.7.2013 JP Koskinen, Waltarin manttelinperijä

 Historiallisia romaaneja kirjoittavan Juha-Pekka Koskisen henkilöhahmojen ailahtelevaisuus, päättäväisyydeksi naamioitu päämäärättömyys ja omien tekojen selittely parhain päin keskiajan (muka?)hartaan kristityn logiikalla tekee hahmoista erittäin eläviä ja waltarimaisen hykerryttävällä tavalla yhtä aikaa vakavia ja surkuhupaisia.

4.4.2013 Suomalaisten alkuperä

 Katsaus siihen, mitä kielitieteen ja genetiikan uuden vuosituhannen tulokset kertovat suomen kielen ja suomalaisten väestöjen alkuperästä (suomalaiset eivät ole geneettisesti yhtenäinen väestö).

18.12.2012 Elokuva-arvio: Hobitti - Odottamaton matka

 Tolkienin vähemmän tunnetun romaanin kolmiosaisen filmatisoinnin ensimmäinen osa alkaa verkkaisesti mutta yltyy taukoamattomaksi toimintarymistelyksi. Juonta ja yksityiskohtia on hollywoodilaistettu. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!