Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto

Kirjoitukset: yleinen politiikka

Kirjoitukset: yleinen politiikka

Blogipohja on siitä epäkäytännöllinen, että vanhemmat kirjoitukset katoavat eri sivuille, joten tässä erillinen sisällysluettelo aihetiivistelmineen:

(Ks. myös Kirjoitukset: kielipolitiikka; Kirjoitukset: vapaavuoro)

Löydät kuivan politiikkasivustoni myös Facebookista.

 

12.2.2017 Turvapaikan saamiseksi ei riitä kaaosmaassa asuminen

 Karu totuus on, että Irak - samoin kuin monet muutkin arabimaat nykyisellään - on kaaosmaa. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi koska tahansa joutua satunnaisen väkivallan tai sen uhkan kohteeksi. Nämä maat ovat siinä mielessä yleisvaarallisia. Yleisvaarallinen maa ei kuitenkaan riitä perusteeksi turvapaikalle

10.2.2017 YLE esitti totuudellisen islam-dokumentin

 YLE teki suuren korjauksen aiempaan yksisilmäiseen politiikkaansa esittäessään dokumentin Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa, jossa salakuvattiin ja -äänitettiin sitä, mitä imaamit todellisuudessa Tanskan "tavallisissa maltillisissa" moskeijoissa opettavat.

8.2.2017 Unkari jatkaa ei-toivotun siirtolaisuuden rajoittamista

 Edes Unkari ole sulkemassa rajoja laillisilta siirtolaisilta - ainoastaan turvapaikanhakujärjestelmää väärinkäyttäviltä laittomilta siirtolaisilta. Tietyn ideologian kannattajien on perinteisesti ollut hankalaa ymmärtää näiden asioiden välinen ero.

5.2.2017 Halla-aho puheenjohtajana nostaisi perussuomalaisten kannatusta

 Perussuomalaisten ulkopuolella (tai ainakin "vastavoimissa") sekä toimituskunnissa nä'ytään uskovan, että Jussi Halla-ahon pääseminen perussuomalaisten puheenjohtajaksi olisi jotenkin viimeinen kuolinisku puolueen kannatukselle. Oletus näyttää virheelliseltä.

22.1.2017 Turvapaikanhakijoiden rikollisuus

 Ulkomaalaiset olivat epäiltyinä 27 %:ssa eli runsaassa neljäsosassa kaikista raiskausrikoksista, vaikka heidän väestöosuutensa on vain 1/17 eli 5,6 % eli. Helsingissä heidän osuutensa oli peräti 40 %, väestöosuuden ollessa vain kymmenesosa eli 10 %.

3.4.2016 Rasismin vastustaminen on yleiseurooppalainen harhautuskampanja

 Meneillään on omituinen mustamaalauskampanja. Aina kun joku järjestää siirtolaistulvan rajoittamista ajavan tapahtuman Suomessa tai muissa Euroopan maissa, samaan aikaan ja paikkaan tunkee toinen porukka ”vastustamaan rasismia”.

1.2.2016 Maahanmuuttokeskustelun toinen ääripää

 Väännän nyt rautalangasta, mikä se toinen ääripää on: rasistien vastakohta ovat antirasistit. Tällä ei tarkoiteta ei-rasisteja vaan vastarasisteja: ihmisiä, jotka ovat näkemyksiltään yhtä mustavalkoisen rajoittuneita, mutta edustavat ideologista vastakohtaa. Antirasisti määrittelee itsensä toiseuden kautta, yhden ääripään vastakohdaksi.

22.1.2016 Vuoden 2015 turvapaikkapäätöksissä ennätysmäärä turvapaikkaturisteja

 Vuonna 2015 tehtiin aika tarkalleen kaksi kertaa enemmän turvapaikkapäätöksiä kuin 2014, yli 7400. Silti myönteisiä päätöksiä oli vain hieman enemmän kuin edellisvuonna, 1879 vastaan 1346. Rauenneita hakemuksia oli peräti 3186 kappaletta eli 43 % kaikista hakemuksista - lähes puolet! 

16.1.2016 Vielä turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjistä

 Pahinkin "kukkahattusuvakki" tietää jo nykyään, että turvapaikanhakijoista vain hyvin pieni osa on oikeasti hädänalaisia - suurin osa on järjestelmän väärinkäyttäjiä, joita ei pitäisi ottaa Suomeen, elleivät ehdot täyty.

13.10.2015 Ville Niinistön mukaan Suomi tuijottaa omaa napaansa

 Tietenkin meidän pitää osallistua kansainvälisiin hankkeisiin, mutta samalla tasolla muiden kanssa. Emme me hyödy mitään ylimääräistä siitä, että maksamme kansantalouteemme suhteutettuna paljon enemmän kuin muut.

9.10.2015 Tynkkynen toimii perussuomalaisten hyväksi

 Moni pitää Sebastian Tynkkystä puolueelle haittaa tuottavana oman pesän likaajana. Asiahan on todellisuudessa aivan päinvastoin - Tynkkynen yrittää pitää puolueen takana mahdollisimman monta äänestäjää.

7.10.2015 Kenen syytä on, että turvapaikkaprosessia luullaan matkatoimistoksi?

 Nyt kun jopa Suomen maahanmuuttomyönteisimpänä sanomalehtenä pidetty Helsingin Sanomat tunnustaa, että tänne tullaan parempaa elintasoa hakemaan, on aika pohtia tiedotusvastuita. Kenen syy on, että kansainvälisen suojelun tarpeessa oleville tarkoitettua turvapaikanhakuprosessia käytetään matkatoimistona?

5.10.2015 Vain pieni osa siirtolaistulvaa vastustavista on rasisteja

 Tietyt vasemmistopainotteiset tahot ovat viime aikoina järjestäneet laajan mustamaalauskampanjan, jonka ideana on aivopestä kansalaiset uskomaan, että rajojen sulkemista haluavat ihmiset olisivat rasisteja.

3.10.2015 Tarja Halosen omituinen kommentti Suomen maineesta

 On typerää kuvitella, että pari hassua tapahtumaa vaikuttaisi maan maineeseen. Saksassa hyökätään vastaanottokeskuksia vastaan päivittäin, mutta silti maan maine siirtolaisten paratiisina ei ole kärsinyt. 

26.9.2015 Kansallisen häpeän epidemiasta ja mustavalkoisuudesta

 Viime päivien hyökkäykset turvapaikanhakijoita vastaan ovat synnyttäneet uuden epidemian: "Hävettää olla suomalainen" -viruksen. Tauti leviää aivoista aivoihin lähinnä internet-yhteyden välityksellä, joskaan pisaratartunnan mahdollisuuttakaan ei voida täysin sulkea pois. 

22.9.2015 Lotta Gröning on malliesimerkki ruotsalaisesta mustavalkoisuudesta

 Ruotsalaisen Expressen-lehden kolumnisti Lotta Gröning ottaa omasta ideologisesta poterostaan käsin kantaa suomalaisten siirtolaisasenteisiin, ja ellei lähde olisi luotettava, hänen mielipiteitään voisi kuvitella parodiaksi ruotsalaisesta "suvaitsevaisesta" keskusteluilmapiiristä.

21.9.2015 Kummikansa-ajattelu auttaisi realisoimaan maahanmuuttajien positiivisen asenteen

 Olisi typerää haaskausta olla realisoimatta maahanmuuttajien jo lähtökohtaisesti positiivista "asennepääomaa" Suomea kohtaan. Meidän suomalaisten ei tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin vastata tähän positiiviseen asenteeseen - sen arvoa kotouttamisen onnistumisessa ei voine rahassa mitata, vaikka se ei edes maksa meille mitään.

17.9.2015 Muistakaa kansalaispolisismi lakkopäivänä

 Poliisitkin osallistuvat poliittiseen lakkoon, mitä vähiten tyhmät rikolliset saattavat huomenna hyödyntää. Poliiseilla on kuitenkin velvollisuus puuttua rikolliseen toimintaan myös vapaa-ajallaan eli lakkoillessaan. Vandaalit, raiskaajat ja pahoinpitelijät saa jokainen ihminen ottaa kiinni yleisen kiinniotto-oikeuden nojalla.

16.9.2015 Turvapaikanhakumahdollisuus lähtöalueilla on kaikkien etu

 Eräs tärkeä syy nykyiseen turvapaikanhakijoiden tulvaan - lähtöalueiden turvattomuuden ja Suomen korkean sosiaaliturvan lisäksi - on se, että turvapaikkaa pitää tulla hakemaan paikan päältä eli Suomesta. Oikeustajun mukaan turvapaikkahakemukset pitäisi käsitellä niin, että ensin kotoaan paenneiden hakemukset käsiteltäisiin ennen vasta äsken kotoaan paenneiden hakemuksia. Nythän näin ei tapahdu.

9.9.2015 Milloin suomalaiset jäävät vähemmistöksi Suomessa?

 Ulkomaalaistaustaisten lukumäärä ylitti 100 000 vuonna 1998, 200 000 vuonna 2008 ja 300 000 vuonna 2013. Jokaisen uuden sadantuhannen rajan saavuttamiseen menee aiempaa lyhyempi aika.

4.9.2015 Pakolaiskysymys jakaa EU:ta - Suomi Itä-Euroopan unioniin?

 Usein esitetään kaksi vaihtoehtoa EU:lle: joko sitä kehitetään kohti liittovaltiota tai se hajotetaan. Harvempi tulee ajatelleeksi välivaihtoehtoa - EU voisi vain nätisti jakautua kahtia. Pakolaiskysymys jakaa Eurooppaa, eikä vain nykyisen kriisin aikana vaan näköjään melko pysyvästi. Luoteis-Euroopan maat ottavat paljon enemmän pakolaisia kuin Itä-Euroopan maat.

3.9.2015 Isänmaallinen suomalainen haluaa lisää maahanmuuttajia

 ...tai sitten ei. Vain sellaiset maahanmuuttajat, joiden työllisyys olisi kantaväestöä korkeampi, parantaisivat taloudellista huoltosuhdetta.

31.8.2015 Suomen kuvalehti väärintulkitsi rasistien määrän

 Suomen kuvalehti ylitulkitsi oman kyselynsä tuloksia ja päätyi yliarvioimaan rasistien määrän. Käsittelin äskettäin Iltalehden asennekyselyn tuloksia, ja sillä perusteella arvioin rasistien osuuden noin 17 %:ksi. Todellisuus pyörinee jossain siinä 10-20 % välillä. 

29.8.2015 Iltalehden asennekysely: kolmasosa suomalaisista elää kuplissa

 Iltalehti on kartoittanut suomalaisten asenteita siirtolaiskriisiin liittyen. Kaksi ääripään "kuplaa" eli blokkia (joita käsittelin aiemmin)  on selvästi havaittavissa, mutta hälyttävää on, että niihin yhteensä näyttäisi kuuluvan peräti kolmasosa suomalaisista.

28.8.2015 Turvapaikanhakijoista jopa 500 % tulee Suomeen

 Monella saattaa olla sellainen käsitys, että turvapaikanhakijoista jää Suomeen paljon harvempi kuin turvapaikkaa hakee. Todellisuus on päinvastainen: jokaista turvapaikanhakijaa kohti Suomeen tulee noin viisinkertainen määrä ihmisiä.

27.8.2015 Miksei ulkomaalaislakia noudateta?

 Ratkaisu nykyiseen turvapaikanhakijatulvaan on äärettömän yksinkertainen: noudatetaan ulkomaalaislakia! Miten voi olla mahdollista, ettei Suomi noudata omaa lainsäädäntöään?

25.8.2015 Blokkiutuminen syynä koventuneeseen ilmapiiriin

 Pakolaiskeskustelu on tänä kesänä kiihtynyt ainakin nettimaailmassa kovasti. Esitän, että syy poteroiden syvenemiseen ja kärkevän nimittelyn lisääntymiseen on blokkiajattelu. Blokit voivat muodostua puolueista, mutta ne voivat olla myös puoluepolitiikasta irrallaan, niin että samankin puolueen jäseniä ja kannattajia kuuluu eri blokkeihin.

22.8.2015 Turvapaikanhakijat tilastojen valossa

 Suomeen muuttaa vuosittain runsaat 30 000 henkilöä. Tästä humanitaarisen maahanmuuton osuus on noin 10 % eli noin 3 000 henkilöä.

21.8.2015 Kirkkoherran mielipahasta ja Katumajärvestä

 Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo on pahoittanut mielensä vapaa-ajattelijoiden tempauksesta pestä kaste pois Katumajärvestä tuodulla vedellä.

18.8.2015 Yksityiset rahalähetykset Suomesta ulkomaille

 "Seitsemän yhdeksästä haastateltavasta kertoi lähettävänsä rahaa aina kun pystyi, vaikka kenelläkään haastateltavista ei ollut palkkatöitä haastatteluhetkellä. - - Oletettavasti kaikkien haastateltavien toimeentulo muodostui erinäisistä toimeentulo-, kotoutumis- ja opintotuista." 

15.8.2015 Rasisminvastaisessa julistuksessa piilee kytkykauppa

 SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne huhuilee puolueita allekirjoittamaan rasismin vastaisen julkilausuman. Kun otetaan huomioon, että kaikki eduskuntapuolueet ovat allekirjoittaneet sen jo vuosina 1998 ja 2011, kuulostaa idea jo itsessään täysin turhalta.

13.8.2015 Demarien tekopyhä kaksoisstandardi

 Kärkkäimpien joukossa Olli Immosta, Timo Soinia ja Perussuomalaisia ovat olleet kauhistelemassa demarit. Tekopyhää demaripamppujen syytöksistä tekee se, että Immosen julistuksen sisältö ei loppujen lopuksi kovinkaan ratkaisevasti eroa SDP:n omasta maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta. Ei voi lukea toisten kirjoituksia kuin Piru Raamattua ja samaan aikaan vaatia, ettei omia kirjoituksia saa lukea niin. 

10.8.2015 Lääke rasismiin: sukututkimus

 Rasistinen huutelu on taas räjähtänyt käsiin, kun kolme tummaihoista teki kunniaa "Isänmaan puolesta" -muistomerkillä. Kokeilemisen arvoinen lääke rasismiin on sukututkimus. Kun esivanhempien lukumäärä tuplaantuu joka esipolvi, 16 sukupolven takana jo 65 536 laskennallista esivanhempaa. Olisi jo ihme, ellei siihen joukkoon mahtuisi "ei-suomalaisia"!

10.8.2015 Luetun ymmärtämisen oppitunti 3: Mitä Halla-aho sanoi

 Aina kun valtakunnanyliperkele (natsiksi Reichsüberteufel) Jussi Halla-aho avaa suunsa, Valon Soturit kiskovat naamalleen niin paksut ulosteenruskeat linssit, etteivät he niiden läpi näe enää sädettäkään järjen valosta. Tarinan opetus on: lue aina alkuperäinen teksti, älä luota uutisoinnin täydellisyyteen. Ja ennen kaikkea yritä ymmärtää mitä sanotaan, ilman että omat ennakkoluulot ohjaavat luetun ymmärtämistä.

7.8.2015 Kaksi nuorisojärjestöä ei allekirjoittanut väkivallan vastaista julistusta

 Poliittiset nuorisojärjestöt laativat äskettäin kiireellä lausuman, jossa ne irtisanoutuivat ääriliikkeiden väkivallasta. Vain Vasemmistonuoret ja Perussuomalaiset Nuoret jättivät lausuman allekirjoittamatta. 

6.8.2015 Erilaisuuden pelko ja maahanmuuttopolitiikan suuntaukset

 Sanaan "monikulttuurisuus" tuntuukin liittyvän sivumerkityksenä se, että kohtaavat kulttuurit ovat niin erilaisia, että hämmennykseltä, järkytykseltä tai jopa konflikteilta ei voida välttyä. Toisin sanoen erilaisuuden pelko liittyy tämänkaltaiseen "aitoon monikulttuurisuuteen". Suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa nyanssierot ovat lopultakin aika vähäisiä - juuri kukaan tuskin kannattaa täydellistä sulauttamista sen enempää kuin apartheid-politiikkaakaan.

3.8.2015 Immonen = jäätelö, natsit = hukkumiskuolemat?

 Yllättävän monen mielestä jäätelön syöminen lisää hukkumiskuolemia. Oikeasti harva varmaankaan uskoo ensimmäisen virkkeen väittämää - silti aivan samaa virheellistä logiikkaa sovelletaan jostain syystä muihin tapahtumiin: kun asiat tapahtuvat lähekkäin, niiden välillä halutaan nähdä kausaalinen yhteys.

2.8.2015 Li Andersson tuomitsee vain oikeistolaisen väkivallan

 Li Anderssonin mukaan vasemmistolainen väkivalta on erilaista kuin oikeistolainen väkivalta, koska se kohdistuu enemmän koneistoon kuin yksittäisiin ihmisiin. Kuitenkin kaikki väkivalta on tuomittavaa, täysin riippumatta siitä, onko se oikeistolaista vai vasemmistolaista väkivaltaa.

27.7.2015 Ohipuhumisesta määrittelyyn: monikulttuurisuus

 Olli Immosen tapaus osoitti, että ihmisillä on kova tarve kiihkoilla, tuomita ja pahoittaa mielensä – ja kaikki tämä varmistamatta ensin, puhuvatko osapuolet edes samasta asiasta. Olli Immosen vastustuksen kohde multiculturalism on eri tulkitsijoille merkinnyt täysin eri asioita.

26.7.2015 Tapaus Olli Immonen ja yliampujat

 Taas on äänekäs mielensäpahoittajien kansanosa kehittänyt joukkohysterian erään perussuomalaisen kansanedustajien sanomisista. Mitä hirveän pahaa Olli Immonen todellisuudessa sanoi?

18.1.2015 Tautiperimä ei kerro sisäsiittoisuudesta

 Ilta-Sanomien eilisestä jutusta voi saada virheellisen kuvan, että perinnölliset sairaudet johtuisivat sisäsiittoisuudesta. Näin ei kuitenkaan ole. Geenit todistavat, etteivät suomalaiset ole sisäsiittoisia.

17.12.2014 Tietämättömyys 6 - ruotsidemokraatit 0

 Puoluesihteeri Björn Söder väläytteli tietämättömyyttään Ruotsin alueellisista vähemmistökansoista.

15.12.2014 Venäjän ortodoksikirkko tunnustaa Sauronin

 Moskovaan suunniteltu Sauronin silmä -installaatio päätettiin perua Venäjän ortodoksisen kirkon vastustuksen vuoksi. On hassua ajatella, että J.R.R. Tolkienin lähes sata vuotta sitten kuvitteelliseen maailmaan luoma hahmo voi aiheuttaa todellista pelkoa todellisen maailman uskovaisissa.

10.12.2014 Puolueet pilaavat politiikan

 Suomi ei ole demokratia vaan partykratia. Oikeaoppisesti termin alkuosaksi pitäisi tietysti etsiä kreikankielinen sana, mutta koska englannin sanalla party on ’puolueen’ lisäksi myös merkitys ’juhlat, kekkerit, kemut’, se kuvaa tilannetta osuvimmin. Party eli puolue on se, jonka dēmos eli kansa äänestää juhlimaan toisten rahoilla ja päättämään niiden käytöstä (kratos ’valta’).

15.10.2014 Suomeen väkivallaton katupartio?

 Katuturvallisuudesta huolehtimista on alettu siirtää yksityiselle sektorille eli vartiointiliikkeille. Suomen laki mahdollistaisi oikein hyvin vapaaehtoisen katupartioinnin. Erityisesti kaksi lainkohtaa nousee tähän liittyen esiin: hätävarjelu ja yleinen kiinniotto-oikeus.

11.10.2014 Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä

 On sopiva hetki tarkastella painavaa tilastotietoa nyt kun maahanmuuttajataustaispainotteinen nuorisoväkivalta on pinnalla. Tässä tutkimuksessa esimerkiksi vakioitiin sellaiset tekijät kuin ikä, sukupuoli, tulotaso ja asuinkuntatyyppi, jotta voitaisiin arvioida sitä usein nähtyä väitettä, etteivät maahanmuuttajat tekisi sen enempää rikoksia kuin kantaväestö, jos nuorten miesten suhteellisesti suurempi osuus huomioitaisiin.

8.6.2014 Heidi Hautalan populistinen pöyristyminen

 On todellinen populistinen rimanalitus Heidi Hautalalta lähteä kommentoimaan ja tuomitsemaan Halla-ahon sanomisia tutustumatta lainkaan alkuperäiseen kirjoitukseen. Nythän Hautala antaa sellaisen kuvan, että hän kannattaa kaksinaismoralismia, jossa suomalaisia saa leimata rasistisesti mutta somaleja ei saa.

29.3.2014 Suvivirren uskonnollisuus riippuu tilanteesta

 Suvivirsi koulun salissa yhteislauluna pianolla säestettynä on ihan eri tilanne kuin Suvivirsi kirkossa uruilla säestettynä. Sanoisin jopa, että tilanne kokonaisuudessaan ratkaisee, onko kyseessä uskonnollinen vaiko "vain" kulttuurillinen tapahtuma.

6.3.2014 Laumamedian uhrit

 Laumamedia on sosiaalinen media, jonka ensisijainen tai ainoa tarkoitus on lauman hyväksynnän hakeminen (esim. Facebook, Twitter). Laumamedia johtaa pelkuruuteen: pelkoon olla eri mieltä ja pelkoon olla vähemmistössä – pelkoon olla yksilö.

19.1.2014 Hyvää Lallinpäivää!

 Lalli symboloi itsenäisyyttä ja alistumattomuutta vieraan vallan alaisuuteen. Lalli symboloi myös uskonnonvapautta tai oikeutta harjoittaa uskontoa ilman ulkopuolista valtarakennetta. Erityisesti nykyhetkessä Lalli symboloi Suomen itsenäisyyttä EU:n liittovaltiokehityksen paineessa sekä konkurssikypsien EU-maiden "ruokaruotseilua" suomalaisten pöydissä.

14.1.2014 Yhteiskunta, päihteet ja kannabis

 Alkoholi on ollut niin pitkään laillinen, ettei sen kieltäminen välttämättä johtaisi yhteiskunnan kannalta positiiviseen lopputulokseen. Tästä ei kuitenkaan seuraa, että automaattisesti pitäisi laillistaa kaikki alkoholia "miedommat" päihteet/huumeet. Olennaista ei ole se, mikä on mieto ja mikä vahva aine, vaan se, mikä on lopputulos yhteensä.

21.12.2013 Uskonnollisuus aivoissamme

 Vaikuttaa siltä, ettemme voi itse valita suhtautumistamme uskonnollisuuteen, vaan se riippuu aivoistamme. Aivokuvauksessa havaittiin selviä korrelaatioita tiettyjen aivoalueiden tilavuuden ja uskonnollisuuden välillä.

18.12.2013 Karhun kansa - ensimmäinen Suomessa hyväksytty uuspakanayhdyskunta

 Olemme ottaneet merkittävän askeleen kohti todellista uskonnonvapautta: eilen (17.12.2013) uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin hyväksyttiin Karhun kansa Suomen ensimmäisenä uuspakanallisena yhteisönä.

14.12.2013 Anarkismi on tarttuva mielisairaus

 Ei ole yhteiskunnan vika, ettei ryyppäämisestä, pilvenpoltosta ja toisten omaisuuden tuhoamisesta makseta kansalaispalkkaa – se on yhteiskunnan ansio. Osoittaa sairaalloista narsismia edes vaatia yhteiskunnalta vastikkeetonta elättämistä uhkaamalla yhteiskuntarauhan rikkomisella.

13.12.2013 Etninen tilastointi tutkijan näkökulmasta

 Perussuomalaisten Olli Immonen ehdotti äskettäin etnisten ryhmien tilastointia Suomeen. Ehdotuksen vastustajilta on kuitenkin jäänyt huomaamatta, että Immonen puhuu tilastoinnista, ei henkilörekisteristä.

1.12.2013 Puheenvuoron asiasanat yhdistyvät väärin

 Huomasin omituisen seikan googlatessani äsken nimelläni: ensimmäiset sivut täyttyvät tuloksista, joissa tämä Uuden Suomen blogini yhdistyy asiasanoihin, joita en ole koskaan käsitellyt. Olisiko Uuden Suomen verkkoylläpidon mahdollista korjata asia?

21.10.2013 Nationalismista ja kansallisvaltiosta

 Yleisessä kielenkäytössä kansallismielisten ajatellaan olevan vain pieni ääriryhmä. Vallitsevan määritelmän mukaan kuitenkin me kaikki olemme kansallismielisiä eli nationalisteja, tosin erilaisia sellaisia.

15.10.2013 Luetun ymmärtämisen oppitunti 2: Mitä Lilja Tamminen todellisuudessa sanoi?

 Vihreiden Lilja Tammisen kommentti perussuomalaisten Belle Selene Xiasta täyttää rasismin kriteerit.

29.9.2013 Luetun ymmärtämisen oppitunti 1: Mitä Slunga-Poutsalo sanoi

 Toisin kuin on esitetty, perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ei ole esittänyt tukeaan pakkoruotsille.

31.8.2013 Suvaitsevaisuus vastaan liberalismi

 Selvennän miten suvaitsevaisuus nykyisellään eroa liberalismin perusajatuksesta. Lisäksi selvennän miten lähtökohtaisesta suvaitsevaisuudesta kehittyy rajoittava punavihreä suvaitsevaisuus ja lopulta tuomitseva ja painostava äärisuvaitsevaisuus.

21.8.2013 Terrorismia Moskovan MM-kisoissa: totalitaristinen äärisuvaitsevaisto

 Yleisurheilijat Jelena Isinbajeva ja Abeba Aregawi joutuivat mielipideterrorin kohteiksi ilmaistuaan mielipiteensä, joka erosi äärisuvaitsevaiston Ainoasta Oikeasta Opista.

19.8.2013 Roaccutanin uhri kertoo: "Lääke pilasi silmäni"

 Aknelääke Roaccutanin yksi pysyvistä sivuvaikutuksista on silmien valoherkkyys. Minulla se on pahentunut tasaisesti vuosien saatossa. Lääkeyhtiö on vääristellyt ainakin sivuvaikutuksen esiintymistiheyttä.

17.8.2013 Ruotsalainen suvaitsemispakko - kaksinaismoralismin huippu

 Yleisurheilija Abeba Aregawin kommentti, ettei hänen uskontonsa (kristinusko) hyväksy homoseksuaalisuutta, aktivoi ruotsalaisen yhteiskunnan tekopyhän suvaitsemispakon.

25.7.2013 Olennaista ei ole mitä tekee vaan kuka tekee?

 Meillä länsimaissa hyväksytään Yhdysvalloilta sellaisia toimia, joita ei monilta muilta mailta hyväksyttäisi - vain koska "olemme samalla puolella". Kriteerien pitäisi kuitenkin olla samat kaikille.

25.4.2013 "Suomalainen maa" - pakkoruotsin vastustajien virheellinen käsitys

 Suomi ei ole suomenkielisten maa vaan suomenkielisten, ruotsinkielisten ja saamenkielisten maa. Se, että valtion rajat eivät seuraa kielialueita, on vain historian oikku. Suomella on velvollisuus huolehtia kaikista vanhoista alueellisista kieliryhmistään ja niiden säilymisestä.

30.3.2013 Halutaan takaisin: kristittyjen varastama pääsiäinen

 Pietari hukkasi kalenterinsa johon Jeesuksen kuolinpäivä oli merkitty, ja ontuvan muistisäännön vuoksi kuolinpäivän juhlistaminen vaihtelee nyt kuukauden verran. Todellisuudessa pääsiäinen, kuten niin moni muukin asia kristinuskossa, on lainattu muilta, juutalaisilta tai pakanoilta.

28.3.2013 Painokoneet seis: venäläiset eivät olekaan suomalaisia!

 Äskettäin meilläkin uutisoitu "tutkimustulos", jonka mukaan venäläiset olisivat geneettisesti suomalaisia, osoittautui uutisankaksi. Uudet genominlaajuiset tulokset osoittavat aivan muuta.

14.4.2012 Hirvisaari & Eronen: kohun morsiamen paluu III

 James Hirvisaari ei anna kenkää avustajalleen Helena Eroselle, ja se on ihan oikein.

27.1.2012 Presidentinvaalit: enemmistö vastaan vähemmistöjen summa

 Pekka Haavistossa kiteytyy niin monta vähemmistöä, ettei hänellä nykypäivän Suomessa voi olla realistisia mahdollisuuksia päästä presidentiksi: punavihreä, kirkosta eronnut, homoseksuaalinen siviilipalvelusmies.

20.6.2011 Naisten positiivinen syrjintä poliisikoulun pääsykokeiden kuntotestissä

 Koska poliisilta ei vaadita tiettyä kuntoa, olisi erittäin epäreilua, mikäli naisilta vaadittaisiin täysin samat tulokset kuntotestissä kuin miehiltä: koska naiset ovat keskimäärin miehiä selvästi heikompia fyysisesti, tietyn tulosrajan vaatiminen suosisi miehiä huomattavasti.

12.6.2011 Kanooteista, aidanseipäistä, syrjinnästä ja Halla-ahosta

 Perussuomalaisten rasisminvastainen julkilausuma ei ota kantaa positiiviseen syrjintään, toisin kuin heikommalla luetun ymmärtämiskyvyllä varustetut kuvittelevat. Sen sijaan julkilausumassa tuomitaan kaikenlainen syrjintä ja suosiminen.

31.5.2011 Rautalankaa positiivisesta syrjinnästä

 Suurin osa ihmisistä (mukaan lukien Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ja Wille Rydman) ei ole edelleenkään ymmärtänyt mitä on positiivinen syrjintä – he nimittäin näyttävät oikeasti vastustavan vain negatiivista syrjintää.

29.5.2011 Käsitteet hukassa: positiivinen syrjintä for dummies

 Positiivisen syrjinnän päämääränä ei ole sellainen tilanne, jossa toinen on edullisemmassa asemassa (tämä on aina negatiivista syrjintää), vaan sellainen tilanne jossa molemmat ovat tasavertaisessa asemassa.

28.5.2011 Helsinki rikkoo yhdenvertaisuuslakia

 Jos noudatetaan Helsingin kaupungin nykyistä periaatetta, että tasavahvoista hakijoista saa aina valita maahanmuuttajan, siirrytään negatiiviseen syrjintään: silloin alkuperäissuomalaisella ei ole samoja mahdollisuuksia saada kaupungilta töitä kuin maahanmuuttajalla. 

17.5.2011 Kerran vielä etnisestä syrjinnästä

 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden (VINO) puheenjohtaja Paloma Hannonen kirjoitti äskettäin 
avoimen kirjeen, jossa hän vaati Suomen kiekkoleijonia sanoutumaan irti rasismista, koska muutama maailmanmestaruutta juhlinut oli puhunut ulkomaalaisille aggressiivisesti.

10.5.2011 Maahanmuuttokriittinen = ulkomaalaisvihaaja?

 Mustavalkoisesti maailmaa tiirailevan epätietäväistön keskuudessa maahanmuuttokriittinen merkitsee samaa kuin ulkomaalaisvastainen, mistä syystä sitten kaikkia maahanmuuttokriittisiä vastustetaan siltä pohjalta kuin he oikeasti olisivat ulkomaalaisvihaajia.

7.5.2011 Ongelman ydin: ulkomaalaisten rikollisuus

 Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos julkaisee vuosittain rikollisuuskehitysraportin; näitä voi ladata osoitteesta http://www.optula.om.fi/Etusivu/Julkaisut/Rikollisuustilanne. Uusimmissa raporteissa on erikseen luku ulkomaalaisten rikollisuudesta.

5.5.2011 Uusi vihreä puolue?

 Vihreät ovat kriisissä. Blogeissa ja foorumeilla tulee viestiä, että puolue on liian oikealla ja että puolue on liian vasemmalla; että puolue on liian liberaali (maahanmuuttopolitiikan suhteen) ja että puolue on käytännössä liian epäliberaali (sananvapauden supistaminen ja vastaavat hankkeet).

4.5.2011 Puoluekentän akseleista ja niiden nimityksistä

3.5.2011 Rasismia vai verotoiveita?

2.5.2011 Vihreyden kriisi

1.5.2011 Persufobia

30.4.2011 Objektiivinen kielipoliittinen muistio

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!