Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto

Kaikki blogit puheenaiheesta Runebergintorttu

Runebergin kakku

Tänä vuonna jotenkin yhtäkkiä tuli ihan mieliteko runebergintorttuihin. Sain kuitenkin päähäni, että miksi tehdä torttuja, jos voisi tehdä kakun. Googlaus paljasti, että joku muukin on joskus ajatellut samaa.

Tein kakkuni Pirkan ohjeen pohjalta. Tosin unohdin ohjeesta kokonaan keksinmurut, mutta eipä se makua haitannut. Lisäksi laitoin sekaan kardemummaa, koska mielestäni se kuuluu asiaan.

Ne on jo täällä

Huomenta! ¡Buenos días! Välillä ei mahda sille mitään, että jotkut herkut vain houkuttelevat. :) Onneksi Runebergintortut löytyvät jo kaupoista.

Tuosta herkusta löytyy mielenkiintoinen taustatieto: "...Tarina kertoo, että Runebergillä oli makean nälkä ja hän pyysi vaimoltaan jotain makeaa, mutta sitä ei kuitenkaan kaapeista löytynyt. Niinpä Fredrika teki leivonnaisen niistä aineksista mitä hänellä oli.

Runebergin muffinit

Hyvää Runebergin päivää! 

 

En olisi välttämättä muistanut koko päivää torttuineen, ellei asia olisi tullut puheeksi naapurin kanssa edellisiltana lenkkisaunassa. Naapuri kertoi tekevänsä joka vuosi runebergintorttuja ja muisteli, mitä hänen vakioreseptissään oli.

 

Julkaise syötteitä