*

Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto

Kaikki blogit puheenaiheesta Sote- ja maakuntauudistus

Perustuslakivaliokunta joutuu laatimaan poliittisen sote -mietinnön uudestaan

Aamun HS on ottanut   sote -loppukirin uutisotsikollaan  “Ennennäkemätön vallankaappaus”.

Perustuslakivaliokunta joutuu laatimaan  poliittisen sote -lausunnon uudestaan  ja  arvioimaan vielä kriittisesti jopa aikaisempaa   omaa lausuntoaan viime vuodelta.

Valinnanvapauden vastustajat haluavat ylläpitää terveyskeskusjonot

Eduskunta käy   tänään keskiviikkona 14.03.2018 lähetekeskustelun  maakuntauudistusta ja asiakkaan valinnanvapautta sosiaali- ja terveydenhuollossa koskevista  hallituksen esityksistä ((HE 14/2018HE 15/2018 j

Hallituksen laskelmat harhaanjohtavia maakunta-sotesta Uudellamaalla

Tiivistetysti:

Hallitus väittää nyt julkisuudessa harhaanjohtavasti, että Uudenmaan rahoitusasema ei muka vaarantuisi maakunta-sotessa. Se ei pidä paikkaansa. Ministerien ja kansanedustajien esittämissä luvuissa verrataan nykyisin kuntien sosiaali- ja terveyspalveluihin käyttämää rahaa siihen, mitä maakunnalla tulee olemaan valtionosuuksia.

Älä ohita tätä: Valtakunnallinen tuki osallistumiseen ja vaaleihin

 

smiley Hei teille kaikille, jotka olette kiinnostuneita valtakunnallisesta, maakunnallisesta ja paikallisesta  vaikuttamisesta ja osallisuudesta smiley Avaa alla oleva linkki:

 

Maakuntavaalit on peruttava

Sipilän hallituksen kaavailema aikataulu maakuntavaalien järjestämiseksi halveksuu suomalaista kansanvaltaista järjestelmää ja heikentää vakavasti sen legitimiteettiä. Tämänhetkisen aikataulun mukaan maakuntavaaleja koskeva lainsäädäntö tulee voimaan vasta kesäkuussa ja maakuntavaalit järjestettäisiin siitä noin neljän kuukauden kuluttua lokakuussa. Tällainen aikataulu näin merkittävälle muutokselle ja vaalien järjestämiselle ei ole hyväksyttävä.

Lepomäen kiirastuli

Politiikassa on jatkuvasti pystyttävä sovittamaan yhteen monen tahon näkemyksiä.

Ytimessä on lopulta kolme mahdollista ristiriitaa sovitettavana.

Ensimmäinen on poliitikon oma ajattelu. Hän vastaa tekemisistään äänestäjilleen ja pyrkii toteuttamaan vaaliteemojaan.

Toinen on joukkueen etu, joka tarkoittaa sekä puolueen yhtenäisyyttä että mahdollisesti hallituksen yhtenäisyyttä. (Olettaen että poliitikko on hallituspuolueessa)

Sote -professorien lausunnot valinnanvapaudesta toistensa kopioita

Verkkouutiset   uutisoi hetki sitten, että  sote  -professorien lausunnot valinnanvapaudesta  ovat toistensa kopioita.

Verkkouutisten mukaan  asiantuntijoiden johtopäätökset eivät ainakaan lausunnon perusteella perustu tutkittuun tietoon valinnanvapaudesta, vaan arvailuun siitä, mitä  voi käydä.

SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS – KAIKKIEN KOMPROMISSIEN ÄITI

Toimittaja Juha Ståhle analysoi erinomaisesti (SK 29.11.2017) sote-uudistuksen tilaa. Olen hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että kaikkien toimijoiden kannattaisi nyt painaa jarrua ja odotella rauhassa uutta lakiesitystä. Jos tulossa olevalla lakipaketilla ei edes teoriassa saavuteta sille alunperin asetettuja tavoitteita, eduskunnalla tulisi olla rohkeutta hylätä huono lakiesitys. Silläkin uhalla, että nykyhallitus kaatuu.

Suomen kansan enemmistö ei pidä tarpeellisena maakuntauudistusta

Sote- ja maakuntaesityslakipaketti on  (HE 15/2017 ) on vielä täysin levällään eduskunnassa. Lakipakettiin keskeisesti kuuluva  uusi valinnanvapauslakiluonnos  on vielä lausuntokierroksella ja eduskunnalle kokonaan antamatta.  

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä